Commissioner’s Place

2-Strood B

Bound by Chalk cliffs and the Medway river the new residential development at Commissioner’s Place, Strood, Kent will provide 130 units with the emphasis on family homes and community.

Surrounded by public open space the development will infill a disused and abandoned quarry site to create a harmonious new residential community that will help to form connections between existing developments and sports facilities. The development slopes gently up from the river affording residents views of the Medway. A central ‘green street’ of trees, planted swales and landscaped gardens forms the community centre providing places to sit and play and creating a calm and tranquil focus to the new village.

The first public consultation event was held last week and introduced the initial proposals for Commissioner’s Place to Medway councillors and local residents. The pros and cons were openly discussed and suggestions were collected at the end of the event to incorporate into the proposals.

5-Consultation.jpg

More information is available on the website here: http://www.commissionersplace.co.uk

2-Strood A

 

About BacaArchitects

Innovative lifestyle architects
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s