Planning secured in Brockley

8.Breakspear.jpg

Planning has been granted for a contemporary new house within the Brockley Conservation Area of Lewisham. This contemporary three bedroom dwelling is enclosed by a ground floor brickwork wall to match existing garden walls in the surrounding area.

The Building forms a self-contained dwelling with primary views facing into a generous courtyard. The courtyard forms the heart of the modern open plan living space. The proposed building has been designed to mark the corner and entrance into the mews and create a strong connection between the primary road and the mews, leaving a positive legacy. The materials chosen are inspired from the local context and aim to enhance the character of the conservation area, as well as making the building sit comfortably within its context.

The scheme was reviewed by the Lewisham Design Review Panel prior to the planning decision. They described the proposal as ‘an exemplary scheme, which will be bold and imaginative with the potential to breathe life into an apparently unloved mews’.

About BacaArchitects

Innovative lifestyle architects
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s