Creekside Onside

BacaNews-3.jpg

The Deptford Creekside Visitor’s Centre, a local environmental educational centre, is up-scaling after 15 years. The centre has outgrown it’s existing building. To provide a solution for the next 15+ years Baca and Structurhaus Engineers have developed plans to build right over the existing centre. A portal frame will support 5 repurposed shipping containers to expand the exiting classroom facilities and a new 1st floor deck will provide external teaching space. This will provide a playful teaching experience and creating a unique vantage point for visitor’s to view the wildlife habitats found across the site and the Creek. The ingenious solution allows the centre to continue during construction and minimizes the time on site by using prefabricated building solutions.

The new centre has won the support of the local community, the local MP and has now been submitted for planning consent after extensive pre-application consultation. A positive decision is expected early in 2016.

About BacaArchitects

Innovative lifestyle architects
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s